Hyundai fe fuel cell

BRÄNSLECELLSBIL MED 80 MILS RÄCKVIDD - HÄR 2018!

Bilnyheter - 13 Mars 2017

Hyundai var det första bilmärket i världen att serietillverka bränslecellsbilar. Under Geneva motor Show avslöjades nästa steg i utvecklingen: 2018 lanseras en uppdaterad version av Hyundai Fuel Cell – som kommer ge hela 80 mils räckvidd!

Den nya versionen kommer heta Hyundai Fe Fuel Cell, där Fe står för Future Eco. Såhär skriver Dagens Nyheters motorredaktör, Jacques Wallner, om nyheten:

”Jag tycker att det mest spännande på salongen var Hyundai FE Fuel cell concept som visar hur nästa generations bränslecellsbil med 80 mils räckvidd, kommer att se ut när den lanseras 2018. Kompaktare bränslecells- och batteriteknik leder elektrifieringen in i framtiden.”

Bränslecellsbilar är ett viktigt steg mot målet av ett samhälle med nollutsläpp. Hyundai har från början drivit på utvecklingen av bränslecellsbilar, och breddar även utbudet med modellen IONIQ som ger elbil, hybrid och laddhybrid (laddhybriden lanseras under 2017). Det är verkligen enkelt att göra ett bättre val, när alla val är bättre för framtiden.

Uppdatering: Nu är bränslecellsbilen här! Upptäck Hyundai NEXO.

Läs pressens omdömen

Vad tyckte experterna om kommande bränslecellsbilen?

"En läcker grej inuti bilen, bortsett från den digitala men samtidigt spartanskt futuristiska interiören, är en inbyggd luftfuktare som återvinner vattnet som skapats i samband med den kemiska processen i bränslecellen."
/ Teknikens Värld
Läs artikeln hos Teknikens Värld

"Koncept visar vägen till framtida suv med bränsleceller."
/ Vi Bilägare
Läs artikeln hos Vi Bilägare

"Hyundai är ett av företagen som gått ihop i något som kallas Hydrogen Council, ett samarbete för att utveckla ny bränslecellsteknik. Totalt ska företagen investera 95 miljarder i tekniken under de kommande åren."
/ Recharge
Läs artikeln hos Recharge

"Man har även höjt effektivitetsgraden med 10 procent och höjt bränslecellsstackens densitet med 30 procent. Det resulterar i lägre energiåtgång och längre räckvidd på samma mängd vätgas. Ur avgasröret kommer det som vanligt vara vatten."
/ Feber
Läs artikeln på Feber

Se fler bilar

Välj mellan elbil, elhybrid eller laddhybrid.

Hyundai IONIQ hybrid

Hyundai IONIQ hybrid

Minska utsläppen, slipp ladda.

Stark och utan tankar på räckvidd
Mer om IONIQ Bygg din bil

Hyundai IONIQ elbil

Hyundai IONIQ plug-in

Det bästa av två världar.

El när du väljer, bensin när du behöver.
Mer om IONIQ Bygg din bil

Hyundai IONIQ elbil

Hyundai IONIQ electric

Klassledande räckvidd, batteriteknik och körkänsla.

Utsläpp 0 g/km
Mer om IONIQ Bygg din bil
BRÄNSLECELLSBIL MED 80 MILS RÄCKVIDD - HÄR 2018!
Stäng
Missa inte våra nyheter och erbjudanden
- prenumerera på Hyundais nyhetsbrev
Genom att fylla i din e-postadress ovan samtycker du till att Hyundaikoncernen och de återförsäljare som är knutna till Hyundaikoncernen får använda den för bl.a. informations- och marknadsföringsändamål. För mer information se vår integritetspolicy.
Laddar...
Icon chat 4f2c2cefecd7f346d471433e581e5759238aa8ff3b999753033ae0cde38ace54
Chatta

Ställ dina frågor här

Välj modell

Välj motor

Välj utrustning

Jämför utrustningspaket

Färg

Välj färg

Välj takfärg

(Färgen kan avvika från det faktiska utförandet.)

Finansiering

Så har vi räknat

Privatlån

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Priser sätts av varje återförsäljare. Finansieringsförslaget avser Hyundai Finans med 3.95% i nominell ränta samt ett restvärde på ca 40%. Inbyte/Kontantinsats motsvarande 30% (min. 20% enl. lag).

Privatleasing

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Privatleasingförslag via Hyundai Finans: 36 mån, 4 500 mil, ingen första förhöjd avgift. Övermil debiteras med 10 kr per mil, men prata med din återförsäljare om du innan känner att du vill göra en beräkning på fler antal mil redan nu.

Tjänstebil

Förmånsvärde: Avser förmånsvärde netto beräknat med 50% marginalskatt.

Företagsleasing Alla priser exkl moms. Vi har räknat med en förhöjd första leasingkostnad om 20% av bilens värde. Aviseringsavgift på 55:- samt Uppläggningsavgift på 595:- tillkommer. Restvärde 50%. Leasingtid 36 månader.

www.hyundaifinans.se