Hemestra med Hyundai i sommar

Hemestra med Hyundai i sommar

Bakom ratten på en Hyundai kan du styra precis vart du vill i sommar. I vårt avlånga land finns det mycket intressant, roligt och naturskönt att upptäcka – för både stora och små. Planera rutten noggrant, ta del av våra goda råd och utrusta bilen med det där lilla extra så väntar garanterat en lyckad bilsemester!

6 goda råd som tar dig längre

Serva din bil

Serva din bil

Innan du ger dig av är det bra att lämna in din bil på service hos en auktoriserad Hyundai-verkstad. Då är du säker på att din Hyundai är i toppform och har optimal driftsäkerhet. I samband med din service förlänger du även din Hyundai Vägassistans fram till nästa service.

Boka tidOm Hyundai Service

Uppdatera bilens GPS

Uppdatera bilens GPS

Resan kan dra ut på tiden om du ständigt kommer på avvägar. Se till att du uppdaterar din GPS hos din Hyundai-verkstad så att du kan slå in dina destinationer utan problem. Alla Hyundai-ägare som har fabriksmonterat navigationssystem har 10 års gratis kartuppdateringar inkluderat i köpet (i samband med service).

Kontakta återförsäljare

Så använder du din AC bäst

Så använder du din AC bäst

En sval bil i sommarhettan är riktigt skönt och uppskattas av de allra flesta. Men vet du hur AC:n fungerar och hur du bäst använder den? Läs artikeln där vi förklarar allt.

Läs mer
Se över bilen

Se över bilen

Kontrollera så att bilen har rätt däcktryck innan du kör. Om bilen är tungt lastad kan du behöva fylla på mer luft i däcken. Följ vägledningen i bilens manual. Se också till att spolarvätskan är påfylld och att vindrutetorkarna är i gott skick. Fler tips om vad du själv kan göra för att underhålla din bil finns här:

Råd om underhåll

Packa bilen säkert

Packa bilen säkert

Det är viktigt att din last är ordentligt säkrad. Placera tyngre saker underst och ha bara lättare packning på toppen och vid bakluckan. Använd gärna ett lastnät för att hålla packningen på plats. Behöver du extra förvaringsutrymme kan du komplettera med t.ex. en takbox.

Tillbehör

Utforska längs vägen

Utforska längs vägen

Gör bilresan till en upplevelse och en del av semestern genom att utforska nya platser, sevärdheter och naturområden längs vägen, eller låt själva resan bli målet! Det finns många platser att upptäcka i Sverige. Nedanför hittar du tips på spännande ställen att besöka över hela landet.

Upptäck Sverige

Om olyckan är framme

Om olyckan är framme

Om olyckan skulle vara framme är det bra att vara förberedd. Se till att ha snacks och drycker med i bilen. Med en Hyundai har du alltid gratis Vägassistans som förlängs var gång du utför service på din bil hos en auktoriserad Hyundai-verkstad.

Hyundai Vägassistans

Checklista för dig som bilar med barn

Bilresan kan kännas lång och enformig för de yngsta passagerarna, men det finns några punkter man kan tänka på som underlättar och gör bilfärden roligare - både för barn och vuxna!

Med Barn I Bilen 1
  • Ta god tid på dig! Att resa med barn kräver många kisspauser och bensträckare; en chans för barnen att springa av sig och få lite frisk luft. Stressa inte, utan försök att stanna på trevliga stopp och rastplatser längs vägen. När barnen sover kan ni passa på att köra längre sträckor.
  • Kontrollera så att barnen har en behaglig temperatur där de sitter. Stekhet sol kan lätt bli plågsam, och det kan vara skönt att ha ett solskydd för fönstret. Ta med vatten!
  • Mjukiskläder är skönt att ha på sig när man reser långa sträckor. En liten filt och en nackkudde är inte heller fel.

 

 

 

 

Med Barn I Bilen 2
  • Packa en väska med snacks och ordentligt med drycker. Blir barnen uttråkade är det bra att ha med något gott att distrahera dem med. Glöm inte våtservetter!
  • Man vill helst inte tänka på det, men många barn (och vuxna) blir åksjuka vid bilfärder. Ta med knäckebröd eller rån att tugga på, och ha några extra små plastpåsar till hands om olyckan skulle vara framme.
  • Sysselsätt barnen! Frågesport, ljudböcker, ritblock, kortlekar (för stopp på rastplatser) eller varför inte vårt fina bilbingo som ni kan ladda ner här nedan?

Pyssel som roar hela familjen

Om barnen hålls sysselsatta blir bilresan mycket lugnare för både stora och små. Förbered lite lekar som fungerar i bilen, till exempel "sten, sax och påse" eller "ett skepp kommer lastat". Ladda ned och printa vårt bilbingo och våra målarbilder för mer rolig underhållning!

Hyundai Bingo Til Bilresan Bilturen

Bilbingo Bilresan

Download

Hyundai Bingo Til Bilresan Fikapausen

Bilbingo Fikapausen

Download

Hyundai Bingo Til Bilresan Skogturen

Bilbingo Skogsturen

Download

Hyundai Bingo Til Bilresan Badstranden

Bilbingo Badplatsen

Download

Hyundai Bingo Til Bilresan Campingen

Bilbingo Campingen

Download

Pysselbok Website Billede

Målarbilder

Download

Tillbehör som gör resan ännu bättre

Taklastbågar

Taklastbågar

Taklastbågar i stål, rek pris från 2 323 kr

Takbox

Takbox

Takbox 330 l eller 390 l, rek pris från 5 853 kr

Cykelhållare

Cykelhållare

Cykelhållare till tak, rek pris från 1 729 kr

Cykelhållare till dragkrok

Cykelhållare till dragkrok

Rek. pris från 6 874 kr

Kom ihåg att köpa en extra nummerplåt.

Hyundai säkerhetsväska

Hyundai säkerhetsväska

Rek. pris från 387 kr

Säkerhetsväskan innehåller ett första hjälpen-kit, två säkerhetsvästar och en varningstriangel.

Transportväska

Transportväska

Kampanjpris 399 kr
(Rek. pris 526 kr)

Tillbehören kan beställas hos din lokala Hyundai-återförsäljare

 

Hitta återförsäljareSe mer tillbehör