Semesterartikel Topbanner

Ge dig ut på en bilresa i Sverige!

En bilresa i Sverige har mycket att erbjuda oavsett om du vill utforska en ny stad, vara med om ett fartfyllt äventyr eller köra på nya vackra vägar. I en Hyundai kommer du dit du vill, tryggt och bekvämt, oavsett om du kör på bensin, diesel eller enbart el.
Ta bilen till Sveriges vackraste städer

Ta bilen till Sveriges vackraste städer

I vårt avlånga land finns det mycket att upptäcka. Höga kusten är en av Sveriges vackraste vägar och lämpar sig bra för en bilresa. Leden sträcker sig genom flera naturreservat och bjuder på dramatiska vyer. Vill du slå många bra sevärdheter i en smäll kan en bilsemester till en storstad som Stockholm bjuda på både god mat, kultur- och naturupplevelser och spontana stopp längs vägen.

Goda råd

Goda råd inför din bilsemester

Serva din bil

Serva din bil

Innan du ger dig av är det bra att lämna in din bil på service hos en auktoriserad Hyundai-verkstad. Då är du säker på att din Hyundai är i toppform och har optimal driftsäkerhet. I samband med din service förlänger du även din Hyundai Vägassistans fram till nästa service.

Boka verkstadstid
Uppdatera bilens GPS

Uppdatera bilens GPS

Resan kan dra ut på tiden om du ständigt kommer på avvägar. Se till att du uppdaterar din GPS hos din Hyundai-verkstad så att du kan slå in dina destinationer utan problem. Alla Hyundai-ägare som har fabriksmonterat navigationssystem har 10 års gratis kartuppdateringar inkluderat i köpet (i samband med service).

Kontakta återförsäljare
Se över bilen

Se över bilen

Kontrollera så att bilen har rätt däcktryck innan du kör. Om bilen är tungt lastad kan du behöva fylla på mer luft i däcken. Följ vägledningen i bilens manual. Se också till att spolarvätskan är påfylld och att vindrutetorkarna är i gott skick. Fler tips om vad du själv kan göra för att underhålla din bil finns här:

Råd om underhåll
Packa bilen säkert

Packa bilen säkert

Det är viktigt att din last är ordentligt säkrad. Placera tyngre saker underst och ha bara lättare packning på toppen och vid bakluckan. Använd gärna ett lastnät för att hålla packningen på plats. Behöver du extra förvaringsutrymme kan du komplettera med t.ex. en takbox.

Tillbehör
Utforska längs vägen

Utforska längs vägen

Gör bilresan till en upplevelse och en del av semestern genom att utforska nya platser, sevärdheter och naturområden längs vägen, eller låt själva resan bli målet! Det finns många platser att upptäcka i Sverige. Nedanför hittar du tips på spännande ställen att besöka över hela landet.

Upptäck Sverige
Om olyckan är framme

Om olyckan är framme

Om olyckan skulle vara framme är det bra att vara förberedd. Se till att ha snacks och drycker med i bilen. Med en Hyundai har du alltid gratis vägassistans som förlängs var gång du utför service på din bil hos en auktoriserad Hyundai-verkstad.

Hyundai Vägassistans
Låt proffsen göra bilresan säker

Låt proffsen göra bilresan säker

Innan du ger dig av är det en god idé att låta proffsen på en auktoriserad Hyundai-verkstad se över din bil. Då kan du lita på att din Hyundai är i toppform och tar dig och dina passagerare dit ni ska på ett säkert sätt. Nya fräscha torkarblad, påfyllning av spolarvätska, kontroll av däckens mönsterdjup och tryck är bara några exempel på vad du kan få hjälp med. Visste du att din Hyundai Vägassistans förlängs automatiskt när servar din bil hos en auktoriserad verkstad? En extra trygghet som innebär att hjälpen endast är ett samtal bort, dygnet runt.

Boka service
IONIQ 5 Familiebiler Breaker Stor
Santa Fe Beaker Small

Barnen

6 tips för bilresan med barnen

För de allra minsta passagerarna kan bilresan i Sverige kännas lång och enformig. Kolla gärna upp olika sevärdheter, övernattningsmöjligheter och roliga rastplatser innan ni åker, så att det finns naturliga pauser längs vägen till resmålet. Ta del av våra 6 tips så blir bilturen så lyckad och underhållande som möjligt och du slipper förhoppningsvis ett antal frågor i stil med ”Hur långt är det kvar?”.

#1 Gott om tid

Ta god tid på dig! Att resa med barn kräver många kisspauser och bensträckare; en chans för barnen att springa av sig och få lite frisk luft. Stressa inte, utan försök att stanna på trevliga stopp och rastplatser längs vägen. När barnen sover kan ni passa på att köra längre sträckor.

#2 Komfort

Kontrollera så att barnen har en behaglig temperatur där de sitter. Stekhet sol kan lätt bli plågsam, och det kan vara skönt att ha ett solskydd för fönstret. Ta med vatten!

#3 Rätt klädd

Mjukiskläder är skönt att ha på sig när man reser långa sträckor. En liten filt och en nackkudde är inte heller fel.

#4 Snacks och dryck

Packa en väska med snacks och ordentligt med drycker. Blir barnen uttråkade är det bra att ha med något gott att distrahera dem med. Glöm inte våtservetter!

#5 Åksjuka

Man vill helst inte tänka på det, men många barn (och vuxna) blir åksjuka vid bilfärder. Ta med knäckebröd eller rån att tugga på, och ha några extra små plastpåsar till hands om olyckan skulle vara framme.

#6 Underhållning

Sysselsätt barnen! Frågesport, ljudböcker, ritblock, kortlekar (för stopp på rastplatser) eller varför inte vårt fina bilbingo som ni kan ladda ner här nedan?

Underhållning för de små

Om barnen hålls sysselsatta blir bilresan mycket lugnare för både stora och små. Förbered lite lekar som fungerar i bilen, till exempel "sten, sax och påse" eller "ett skepp kommer lastat". Ladda ned och printa vårt bilbingo och våra målarbilder för mer rolig underhållning!
Hyundai Bingo Til Bilresan Bilturen

Bilbingo Bilresan

Ladda ner

Hyundai Bingo Til Bilresan Fikapausen

Bilbingo Fikapausen

Ladda ner

Hyundai Bingo Til Bilresan Skogturen

Bilbingo Skogsturen

Ladda ner

Hyundai Bingo Til Bilresan Badstranden

Bilbingo Badplatsen

Ladda ner

Hyundai Bingo Til Bilresan Campingen

Bilbingo Campingen

Ladda ner

Hyundai Mala Bilen 2

Målarbilder

Ladda ner

Tillbehör

Tips på tillbehör för en ännu bättre resa

Tillbehören kan beställas hos din lokala Hyundai-återförsäljare.
Lastholdersaet 1440 810

Taklastbågar

Tagboks 1440 810

Takbox

Cykelholder Tag 1440 810

Cykelhållare

Cykelholder Anhaeng 1440 810

Cykelhållare till dragkrok

Sikkerhedskit 1440 810

Hyundai säkerhetsväska

99123Ade00 Im Trunkorganiser 1440X810

Transportväska