Gör dig redo för bilsemestern!

Gör dig redo för bilsemestern!

Är du en av alla som tar bilen på vintersemestern i år? Kom ihåg att förbereda dig noga. När man kör till sin semesterdestination tillryggaläggs ofta långa sträckor på kort tid. Bilen arbetar därför intensivt och under andra förhållanden än normalt. Kanske ska ni köra i bergen. Eller i snö. Kanske kommer ni att hamna i bilköer. Och på vintersemestern är antagligen temperaturen lägre. Men misströsta inte; här får du en mängd goda råd till din bilsemester.

Goda råd inför bilsemestern

Se över din bil

Lämna gärna in din bil på en auktoriserad service i god tid innan din bilsemester. Det är din garanti för driftsäkerhet och optimala förutsättningar. Med en auktoriserad service får du samtidigt förlängt din Hyundai Vägassistans, som gäller i större delen av Europa. Läs mer om Hyundai Vägassistans här. 

Viktiga dokument

I Tyskland finns miljözoner i vissa städer. För att få köra i dem behöver du ett miljömärke på bilen. Om miljömärke saknas riskerar du att få upp till 80 euro i böter. Förteckning över vilka städer det gäller och vilket miljömärke som behövs hittar du på Transportstyrelsens hemsida.

Kom också ihåg pass, körkort, registreringsbevis, försäkringsbevis, internationell skadeanmälan (kan beställas från det egna bilförsäkringsbolaget).

Vilka trafikregler gäller?

Läs på om trafikregler och lagpliktig säkerhetsutrustning i de länder du ska köra igenom. Det kan vara stora skillnader, även bland EU-länderna. Under vinterperioden är det också extra viktigt att kolla upp reglerna för vinterdäck. I några länder är vinterdäck ett lagkrav vissa månader - i andra länder beror det på vädret. Både vinterdäck och säkerhetskit finns hos din lokala Hyundai-återförsäljare som du hittar här.

 

Uppdatera bilens GPS

Det blir kan lätt bli en lång resa om du konstant hamnar på avvägar. Uppdatera din GPS så att du kan slå in din destination utan bekymmer. Alla Hyundaiägare som har fabriksmonterad navigationssystem har 10 års kartuppdateringar från Hyundai MapCare med i köpet i samband med service.

Packa säkert

Det är viktigt att säkra din dyrbara last. Det gäller såväl familjen som packningen. Använd gärna lastnät till att hålla din packning på plats och försäkra dig om att väskor och annat ligger stadigt placerat så att de inte flyger fram vid en eventuell hård inbromsning. Kom ihåg säkerhetsväst till dig själv och dina passagerare och ta alltid med dig en filt, lite mat och dryck. Det är också bra att alltid ha en liten snöskyffel i bilen, om ni skulle ha oturen att köra fast i vinterväglaget.

 

Ta med dig semesterhumöret!

Sist, men absolut inte minst: kom ihåg semesterhumöret. Låt semestern börja redan i bilen. Bilresan kan emellanåt kännas lång för hela familjen och i synnerhet för bilens yngsta passagerare. Varför inte utnyttja tiden till lite underhållning? Ni kan till exempel räkna hur många bilar med Hyundai-loggor ni ser på vägen till er semesterdestination.

 

 

Vinterkontroll

Vinterkontroll

På vintern utsätts din bil för kyla, snö och vägsalt. Därför är det viktigt att se över sin bil lite extra under de kalla månaderna. Med Hyundai Vinterkontroll går vi igenom 10 punkter på din bil - så att du kan köra säkert genom hela vintern. Besök din närmaste Hyundai-återförsäljare för mer information och priser.

 

Hitta återförsäljare

Tillbehör till vintersemestern

Med orginaltillbehör från Hyundai kan du säkra både din last, din familj och underhållningen på bilresan. Vi har nedan samlat ett urval av tillbehör som kan vara relevanta för din vintersemester. Har du frågor om produkterna, eller vill ha råd och vägledning, är du alltid välkommen att kontakta din lokala Hyundai-återförsäljare.

Hyundai skid- och snowboardhållare

Hyundai skid- och snowboardhållare

Transportera dina skidor/snowboards på taket med denna hållare. Finns i två storlekar med plats upp till 6 par skidor eller 4 snowboards. Detta tillbehör kräver lasthållare och dessa köpes separat.

Rek. Pris från 2 295:-

Takbox

Takbox

Takbox för extra bagageutrymme som är öppningsbar från båda sidorna för smidig in och ut lastning. Finns i varianter 330 l eller 390 l lastkapacitet.

Rek. Pris från 4 995:-

Torkarblad

Torkarblad

Förbättra sikten med ett set nya torkarblad. Då har du de bästa förutsättningarna för säker körning – och så undviker du att gamla torkarblad repar din vindruta.

Rek. Pris från 395:-

Hyundai säkerhetskit

Hyundai säkerhetskit

Ett komplett säkerhetskit innehållande: första hjälpen-set, två reflexvästar samt en varningstriangel.

Rek. Pris 388:-

Utrustningen kan beställas hos din lokala Hyundai-återförsäljare

 

Hitta återförsäljareSe tillbehör