Santa fe norrland solnedgang

BILMÄRKENA MED LÄGST SKADEFREKVENS

Bilnyheter - 23 Januari 2017

Länsförsäkringar har släppt sin rapport över vilka bilmärken som har lägst och högst skadefrekvens när det kommer till exempelvis dyra maskinskador. Ett av de bäst placerade bilmärkena med lägst antal skador är Hyundai.

Länsförsäkringarnas Maskinskaderapport 2017 visar hur ofta olika bilmärken drabbas av skador på exempelvis motorn, kyl- och värmesystem samt växellåda/drivning. Helt enkelt de skador som brukar kosta mest att reparera. Resultatet av studien visar på intressanta mönster – det skiljer sig nämligen starkt mellan bilmärkena.

De bilmärken som har lägst andel anmälda skador hos Länsförsäkringar är Hyundai, Honda, Lexus, Toyota och Kia. Det här beror på faktorer som att bilarna har hög kvalitet och trygga garantier. De bilmärken som Länsförsäkringar visar har högst skadefrekvens är Land Rover/Range Rover, Porsche, Mini, Seat och BMW.

Inom bilbranschen pratar man ofta om TCO (Total Cost of Ownership), det vill dina totala ägandekostnaderna. 2016 utnämndes Hyundai i30 Kombi och i40 Kombi av oberoende KVD/Bilpriser.se till kombibilarna som är billigast att äga tack vare de låga kostnaderna för försäkring, service, bränsle, skatt och värdeminskning.

Nu kommer ännu ett kvitto på att priset för en bil handlar om så mycket mer än inköpspriset. Nästa gång du ska välja bil – se även över skadefrekvens, försäkringskostnader och garantier för att hitta bilen som ger dig det bekymmersfria bilägandet.

Vilken Hyundai passar dig?

Utforska bilarna som ger ett bekymmersfritt bilägande.

Hitta Hyundaihandlare Bygg din bil

Om undersökningen

Länsförsäkringarnas Maskinskaderapport granskar 4 000 anmälda försäkringsärenden under 2015 gällande årsmodellerna 2007-2013. Skador som har inträffat inom garantitider eller tagits via goodwill finns inte med.

Motorskador

Motorskador är den vanligaste orsaken till att bilen måste in på verkstad. Dessa står för 23 procent av de anmälda skadorna och kostar i snitt 27 400 kronor att reparera. Läs hela Länsförsäkringarnas rapport här.

BILMÄRKENA MED LÄGST SKADEFREKVENS
Stäng
Missa inte våra nyheter och erbjudanden
- prenumerera på Hyundais nyhetsbrev
Genom att fylla i din e-postadress ovan samtycker du till att Hyundaikoncernen och de återförsäljare som är knutna till Hyundaikoncernen får använda den för bl.a. informations- och marknadsföringsändamål. För mer information se vår integritetspolicy.
Laddar...
Icon chat 4f2c2cefecd7f346d471433e581e5759238aa8ff3b999753033ae0cde38ace54
Chatta

Ställ dina frågor här

Välj modell

Välj motor

Välj utrustning

Jämför utrustningspaket

Färg

Välj färg

Välj takfärg

(Färgen kan avvika från det faktiska utförandet.)

Finansiering

Så har vi räknat

Privatlån

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Priser sätts av varje återförsäljare. Finansieringsförslaget avser Hyundai Finans med 3.95% i nominell ränta samt ett restvärde på ca 40%. Inbyte/Kontantinsats motsvarande 30% (min. 20% enl. lag).

Privatleasing

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Privatleasingförslag via Hyundai Finans: 36 mån, 4 500 mil, ingen första förhöjd avgift. Övermil debiteras med 10 kr per mil, men prata med din återförsäljare om du innan känner att du vill göra en beräkning på fler antal mil redan nu.

Tjänstebil

Förmånsvärde: Avser förmånsvärde netto beräknat med 50% marginalskatt.

Företagsleasing Alla priser exkl moms. Vi har räknat med en förhöjd första leasingkostnad om 20% av bilens värde. Aviseringsavgift på 55:- samt Uppläggningsavgift på 595:- tillkommer. Restvärde 50%. Leasingtid 36 månader.

www.hyundaifinans.se