Bayon Name Teaser

En helt ny SUV

26.11.2020

Hyundai BAYON

Nu offentliggörs namnet på Hyundais nya crossover SUV. Som det senaste tillskottet i Hyundais europeiska SUV-familj ansluter Hyundai BAYON till KONA, TUCSON, NEXO och SANTA FE.

BAYON är en helt ny modell och en viktig utökning av Hyundais SUV-utbud. Namnet BAYON inspirerades av staden Bayonne i sydvästra Frankrike. Eftersom Hyundai BAYON främst är en europeisk produkt bestämde Hyundai sig för att namnge den efter en europeisk stad. Den franska staden ligger mellan Atlantkusten och Pyrenéerna, vilken utgör en fantastisk plats för aktiviteter som segling och vandring. Aktiviteter som verkligen passar den nya modellens livsstilskaraktär.

Under de senaste 20 åren har Hyundai frekvent inspirerats av platser runt om i världen. Platser som genererat några av världens mest välkända namnskyltar bland SUV:ar. Dessa innefattar inte bara TUCSON och SANTA FE, uppkallade efter städer i delstaterna Arizona och New Mexico, utan också KONA – vars namn härstammar från Kona-distriktet på Big Island, Hawaii. Även den banbrytande bränslecellsbilen NEXO har en geografisk koppling, med namn taget från Nexø – en av de största städerna på populära danska turistön Bornholm.

Hyundai BAYON förväntas lanseras i Europa under första halvan av 2021.

Vill du veta mer?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev, så skickar vi dig löpande information om de senaste nyheterna och mycket annat.