Topbanner

5 tips för säkrare körning i höst

Nu är hösten här, temperaturen sjunker och nederbörden ökar. Se till att förbereda din Hyundai för det kallare och blötare vädret i god tid. Vi ger dig fem enkla tips som hjälper dig att få en höst fylld med trygg och säker körglädje.
1. Frostsäker spolarvätska

1. Frostsäker spolarvätska

Spolarvätska hjälper till att hålla vindrutan i din Hyundai fri från bland annat salt, smuts och insekter. Se till att du använder rätt blandningsförhållanden som klarar de förväntade låga temperaturerna i din närmiljö för perfekt sikt.

2. Kontrollera oljenivån

2. Kontrollera oljenivån

Motoroljan smörjer, rostskyddar och kyler bilmotorn invändigt, så kontrollera nivån med jämna mellanrum för att undvika skador under kalla dagar. Osäker på hur man gör? Läs i instruktionsboken eller kontakta din lokala Hyundai-återförsäljare.

3. Fräscha torkarblad

3. Fräscha torkarblad

Om gummit på dina torkarblad är torrt och styvt fungerar de inte optimalt, vilket leder till att sikten blir dålig när höstregnet öser ner. Hackar torkarbladen när de är igång eller lämnar ränder på vindrutan är det tecken på att du behöver byta till nya fräscha.

4. Ha vinterdäcken redo

4. Ha vinterdäcken redo

Från den 1 oktober får du lov att använda dubbdäck. Lagen för vinterdäck träder först i kraft den 1 december om det råder vinterväglag, då måste du köra med dubbade eller dubbfria vinterdäck. Kontrollera vinterdäckens mönsterdjup i god tid så du hinner med ett eventuellt däckbyte innan den första snön kommer. Och se gärna över hjulens lufttryck kontinuerligt under vinterperioden för att få ut maximal säkerhet. Vill du ha hjälp med kontrollen och hjulskiftet? Vänd dig till din lokala Hyundai-återförsäljare och boka tid.

5. Var redo för det oväntade

5. Var redo för det oväntade

Skulle något oväntat inträffa är det bra att ha en uppsättning praktisk och användbar utrustning ombord. Placera gärna en liten skyffel, varm filt, ficklampa och reflexväst i bagageutrymmet så att du alltid är redo. En Hyundai säkerhetsväska är också tryggt att ha tillhands! Den innehåller ett första hjälpen-kit, två reflexvästar och en varningstriangel.