5 tips för säker körning i höstrusket med din Hyundai.

Våra 5 bästa tips för att höstrusta bilen

Regn på längden, bredden och tvären, kyliga morgnar och solglittrande eftermiddagar med hög klar luft – hösten är en omväxlande årstid som bjuder på många olika väglag. Ta del av våra fem superenkla tips på hur du höstrustar din bil.
Boka en hälsokontroll

Boka en hälsokontroll

För att säkerställa att din bil är i gott skick inför alla höstäventyr kan du boka en hälsokontroll hos din lokala Hyundai-verkstad. En servicetekniker går då igenom tio viktiga punkter på din bil och ser till att allt från belysning till bromsar fungerar perfekt. Ett smidigt sätt att öka förartryggheten i alla väglag.

Kontrollera vinterdäcken

Kontrollera vinterdäcken

Från den 1 oktober är det fritt fram för dubbdäck. Lagen för vinterdäck träder i kraft först den 1 december om det råder vinterväglag. Kontrollera vinterdäckens mönsterdjup i god tid så att du är säker på att de håller måttet innan det stundande skiftet. Kontakta gärna din lokala Hyundai-verkstad om du vill ha råd eller hjälp med att hitta nya vinterdäck.

Toppa upp alla vätskor

Toppa upp alla vätskor

Att ha påfyllda vätskor i bilen är viktigt under hösten när temperaturen sjunker. Salt, smuts och regn hålls effektivt borta från vindrutan med en frostsäker spolarvätska och rätt motorolja smörjer, rostskyddar och kyler motorn invändigt. Osäker på hur man fyller på? Läs i din bils instruktionsbok eller kontakta din lokala Hyundai-verkstad.

Packa för det oväntade

Packa för det oväntade

Att vara redo för det oväntade kan hjälpa dig att slappna av under din höstresa. En mindre skyffel, varm filt och ficklampa är perfekt att packa in i bagageutrymmet. Vill du växla upp tryggheten kan du även ta med en Hyundai säkerhetsväska. Den innehåller ett praktiskt första hjälpen-kit, två reflexvästar och en varningstriangel.

Upptäck appen minHyundai

Upptäck appen minHyundai

I appen kan du se din bils servicehistorik och ta emot automatiska relevanta påminnelser, oavsett var du befinner dig. Du kan också läsa senaste Hyundai-nytt och dra nytta av en rad förmånliga medlemserbjudanden. Just nu kan du exempelvis få 10 % rabatt på nya torkarblad och gummimattor!

En vit Hyundai kör på en slingrig väg.
En kvinna häller upp en kopp kaffe utanför en Hyundai.

Ge din Hyundai något extra

Höstens bästa tillbehör till din bil

Höstens bästa tillbehör till din bil

Se till att din Hyundai är redo för den kommande årstiden med höstens bästa tillbehör till din bil.

Se tillbehör
Kör säkert i höst och vinter med vinterdäck

Kör säkert i höst och vinter med vinterdäck

Väderförhållandena påverkar väglaget och kan därmed utgöra en risk för att du mister kontrollen över bilen. Med bra vinterdäck har du den bästa utgångspunkten för att köra säkert i höst och vinter. Läs mer och se våra goda råd om däck.

Läs mer