5 Tips Host Topbanner

5 tips för säker körning i höstrusket

Höst och regn går hand i hand. Stora vattenmängder och lägre temperaturer kan vara en utmaning för bilförare – men med lite förberedelser kan du köra tryggt och säkert i höstrusket. Ta del av våra fem enkla tips för ökad körglädje i denna färgsprakande årstid.
1. Spolarvätska som inte fryser

1. Spolarvätska som inte fryser

Spolarvätska hjälper till att hålla vindrutan i din Hyundai fri från bland annat salt, smuts och insekter. Se till att du använder rätt blandningsförhållanden så att den blir frostsäker och klarar de förväntade låga temperaturerna.

2. Snåla inte på oljan

2. Snåla inte på oljan

Motoroljan smörjer, rostskyddar och kyler bilmotorn invändigt, så kontrollera nivån med jämna mellanrum för att undvika skador under kalla dagar. Osäker på hur man gör? Läs i instruktionsboken eller kontakta din lokala Hyundai-återförsäljare.

3. Byt ut torkarbladen

3. Byt ut torkarbladen

Om gummit på dina torkarblad är torrt och styvt fungerar de inte optimalt, vilket leder till att sikten blir dålig när höstregnet öser ner. Hackar torkarbladen när de är igång eller lämnar ränder på vindrutan är det tecken på att du behöver byta till nya fräscha.

4. Ha vinterdäcken redo

4. Ha vinterdäcken redo

Från den 1 oktober får du lov att använda dubbdäck. Lagen för vinterdäck träder först i kraft den 1 december om det råder vinterväglag, då måste du köra med dubbade eller dubbfria vinterdäck. Kontrollera vinterdäckens mönsterdjup i god tid så du hinner med ett eventuellt däckbyte innan den första snön kommer. Och se gärna över hjulens lufttryck kontinuerligt under vinterperioden för att få ut maximal säkerhet. Vill du ha hjälp med kontrollen och hjulskiftet? Vänd dig till din lokala Hyundai-återförsäljare och boka tid.

5. Preppa bilen för det oväntade

5. Preppa bilen för det oväntade

Skulle något oväntat inträffa är det bra att ha en uppsättning praktisk och användbar utrustning ombord. Placera gärna en liten skyffel, varm filt, ficklampa och reflexväst i bagageutrymmet så att du alltid är redo. En Hyundai säkerhetsväska är också tryggt att ha tillhands! Den innehåller ett första hjälpen-kit, två reflexvästar och en varningstriangel.

Ge din Hyundai något extra

Höstens bästa tillbehör till din bil

Höstens bästa tillbehör till din bil

Se till att din Hyundai är redo för den kommande årstiden med höstens bästa tillbehör till din bil.

Se tillbehör
Kör säkert i höst och vinter med vinterdäck

Kör säkert i höst och vinter med vinterdäck

Väderförhållandena påverkar väglaget och kan därmed utgöra en risk för att du mister kontrollen över bilen. Med bra vinterdäck har du den bästa utgångspunkten för att köra säkert i höst och vinter. Läs mer och se våra goda råd om däck.

Läs mer
Höstservice för bilar som fyllt 5 år

Höstservice för bilar som fyllt 5 år

Vi bryr oss om din Hyundai. Och inte bara när den är sprillans ny utan även när den tjänat dig i fem år eller mer. Ge din trogna vän lite extra omtanke i höst genom att boka Hyundai Service 5+: en skräddarsydd tjänst som ger dig som Hyundai-ägare många fina fördelar.

Läs mer

Planerar du en höstlovsresa?

Så njuter du mer av bilsemestern

Så njuter du mer av bilsemestern

Höstlovet närmar sig runt om i landet och en bilsemester är i mångt och mycket den perfekta aktiviteten. Innan resan bör du göra din Hyundai redo för äventyret. Läs artikeln så är du förberedd och kan fokusera på det viktigaste – att njuta av resan och resesällskapet.

Läs mer