5 tips för höstutflykten

5 tips för höstutflykten

Ta bilen ut i naturen och njut av den friska höstluften! Men se till att vara förberedd - höstvädret kan vara lynnigt. Här kommer fem tips som kan göra höstutflykten lite bekvämare och säkrare.
1. Håll koll på torkarbladen

1. Håll koll på torkarbladen

Höstvädret är lynnigt! Se till att du har nya fräscha torkarblad på bilen. Är torkarbladen för gamla torkar gummit och vindrutetorkarna får svårt att trycka undan vattnet från vindrutan.

2. Rätt däck och rätt djup

2. Rätt däck och rätt djup

Bor du norröver och inte bytt till vinterdäck är det hög tid att göra det nu. Det är också viktigt att ha koll på mönsterdjupet på dina däck. Däck ska ha ett mönsterdjup på minst 1,6 mm i däckets huvudmönster. Tänk på att mönsterdjupet bör vara minst 5 mm för att ge bra friktion vid vinterväglag.

3. Säkerheten först

3. Säkerheten först

Det blir snabbt mörkt när skymningen faller. Ha alltid med en ficklampa i bilen, och en säkerhetsväska med första hjälpen-kit, säkerhetsvästar och varningstriangel, om du skulle behöva stanna vid väggrenen.

4. Håll rent

4. Håll rent

Investera i ett par bra gummimattor till bilen. Oavsett om du varit i skogen, på landet eller vid kusten är risken stor att lera, sand och smuts följer med in i bilen efter en utflykt i naturen. Gummimattorna håller din bil ren och fräsch.

5. Planera laddningen

5. Planera laddningen

Om du kör elbil, glöm inte ta med laddkabel samt planera in laddstopp längs vägen. Kombinera gärna laddstoppen med någon trevlig sevärdhet eller lunch/fikaställe!

Är du intresserad av fler tillbehör för hösten?

 

Se mer tillbehörKontakta din återförsäljare