5 tips för att underhålla din bil i vinterkylan

5 tips för att underhålla din bil i vinterkylan

Vintern är här och det betyder att din bil utsätts för kyla, fukt och vägsalt. Därför kan det löna sig att ta hand om bilen lite extra denna tid på året. På så vis kan du spara in på reparationsutgifter och även förlänga bilens livslängd. Här presenterar vi 5 tips som hjälper dig att hålla din bil fräsch så att du kan att köra säkert genom vintern.

5 tips för att underhålla din bil i vinterkylan

1. Skydda din bil mot rost

Under vintermånaderna utsätts din bil för kyla, fukt, vägsalt och stenskott. Därför är det en god idé att hålla ett öga på bilens lack. Om det uppstår en mindre skada kan du förbättra den genom ett original lackstift, för att förhindra rost. Rostskydda gärna också bilens underrede hos din lokala Hyundai-verkstad.

2. Avlägsna fukt i bilen

När det är blött och kallt ute är det vanligt att det uppstår fukt inne i bilen. Därför bör du lufta ur bilen i exempelvis ett garage. Utöver detta är det en bra idé att kontrollera bilens golvbeklädnad med jämna mellanrum. Om den är fuktig bör du lufta och torka den. Vi rekommenderar att du byter till gummimattor under de blöta månaderna på året, så skyddar du bilens inredning.

 

3. Tvätta din bil noggrant

Du kan minska risken för rost orsakad av vatten, is och salt om du regelbundet tvättar din bil. Kom även ihåg att tvätta hjulhus och panelkanter.

4. Smörj din bils gummilister

Det är en bra idé att smörja gummilisterna på din bil med silikon så att de inte torkar. Samtidigt bör du kolla att gummit på dina vindrutetorkare sluter tätt till rutan och inte är torra. I såfall bör du byta ut dem så att du har de bästa förutsättningarna för bra sikt.

 

 

5. Håll ett öga på batteriet

Batteriet i din bil arbetar hårt under vintermånaderna, då det är vanligt att man använder sätesvärmare, rattvärme, klimatanläggning och liknande utrustning. Om du lägger märke till att din bil startar långsammare än vanligt bör du besöka din lokala Hyundai-verkstad, som kan mäta batteriets prestanda.

Om olyckan är framme

Om olyckan är framme

Om olyckan skulle vara framme är det bra att vara förberedd. Se till att ha en varm filt, en ficklampa, ett rep och en snöskyffel med i bilen. Med en Hyundai har du gratis vägassistans som automatiskt förlängs ett år åt gången när du utför service på en auktoriserad Hyundai-service.