5 bra anledningar till att välja en SUV

5 bra anledningar till att välja en SUV

SUV är en förkortning av "Sport Utility Vehicle" - alltså en sportig bil med stor flexibilitet - och omfattar bilar som är större, högre och kraftigare än klassiska personbilar. I slutet av 1980-talet började SUV:arna användas som familjebilar och slutade liknas vid fyrhjulsdrivna godsvagnar och militärfordon. Sedan dess har bergsvägar bytts mot stadsgator – men varför har SUV:ar blivit så populära? Vi har listat fem anledningar till varför en SUV borde bli din nästa bil.

1. Attraktiv design

1. Attraktiv design

SUV:ar har behållt många grundläggande funktioner från sina föregångare. Bilen känns fortfarande igen på den högre markfrigången men är uppdaterad med en sportigare och mer självsäker design. Det har gjort att SUV:ar är väldigt tilltalande och mångas favorit.

2. Utrymme och komfort

2. Utrymme och komfort

Vanligtvis är SUV:ar större än andra bilmodeller. Det finns gott om förvaringsutrymme i bilen, bekväma sittplatser och passagerare kan sträcka på benen.

För utökad komfort är sittplatserna högre upp än i andra bilar. Det ger både ett bekvämt insteg och en lyxig känsla. För att utnyttja SUV:ens kapacitet ytterligare kan du fälla ned baksätet och expandera lastutrymmet.

3. Fyrhjulsdrift vid behov

3. Fyrhjulsdrift vid behov

Fyrhjulsdrift innebär att bilens alla hjul får drivkraft samtidigt, vilket bland annat underlättar bilens stabilitet vid kurvtagning och på halt underlag. De flesta SUV:ar har vad som kallas "automatisk inkoppling av fyrhjulsdrift" vilket innebör att bilen bara driver på bakaxeln - bakhjulen - när det behövs. Vid okomplicerad landsvägskörning är bilen bara framhjulsdriven eftersom det sparar bränsle. Både KONA, TUCSON och SANTA FE kan levereras med fyrhjulsdrift.

 

4. Trygghet och funktion

4. Trygghet och funktion

Förutom storleken och mer utrymme så har våra SUV:ar ofta många säkerhetsfunktioner för ökad trygghet. Döda vinkeln-varnare och adaptiv farthållare är exempel på funktioner som uppskattas av många. Alla våra bilmodeller är tillgängliga med den nyaste och mest avancerade bilteknologin.

Även de höga sittplatserna skapar en säkrare körning, eftersom sikten blir bättre. Med en större och bredare position på vägen ökar bilens stabilitet. Det gör att den kan hantera särme väglag bättre, både i högre och lägre fart.

5. En bil för alla tillfällen

5. En bil för alla tillfällen

En SUV är en bilmodell som inte kompromissar med något. Barnvagn, skidor, packning - en SUV sväljer det mesta. Den höga sittpositionen ger dig en bra överblick, och eftersom det finns gott om utrymme i bilen sitter alla bekvämt. Lägg till den senaste teknologin, moderna säkerhetsfunktioner och en stark motor (och ev fyrhjulsdrift) - och det är inte svårt att se varför SUVen är den nya familjefavoriten.