I30 kombi sommarbild

4 TIPS FÖR ATT HÅLLA BILEN I TRIM INFÖR SOMMAREN

Experterna tipsar - 31 Maj 2018

Under sommaren kan våra körvanor skilja sig från vardagens bilturer. Vare sig du ska åka på en långresa eller ställa av bilen under sommaren vill du såklart förbereda den på bästa sätt. Vi ger dig tipsen du behöver.


1. Grovstäda in- och utvändigt

Ifall du inte har tvättat bort salt och smuts från vintern, är det hög tid att göra det nu. Förutom att det är trevligt att ha en ren och fräsch bil, ser du till att bilen håller längre. Om det ligger salt på utvändigt kan det bli lackskador, vilket i sin tur kan leda till rost. Tvätta bilen ordentligt utvändigt för att undvika det.

Även invändigt är det viktigt att bli av med fukt och smuts, eftersom det kan bildas mögel annars. Tvätta och dammsug bilen så den blir sommarfin. Då kan du även passa på att byta ut vinterns gummimattor mot sommarens tygmattor, för en lyxigare och mer komfortabel resa. Perfekt inför långresorna när medpassagerarna vill åka barfota eller i strumplästen.

2. Kontrollera grundläggande funktioner

Något som är extra viktigt innan en långresa är att undersöka så att allting grundläggande i bilen fungerar. Kontrollera att AC:n, lamporna och bromsarna fungerar, låt en verkstad undersöka att kupéluftfilret är rent, och se till att du har rätt lufttryck i däcken. Det är mycket lättare att undersöka sådant på hemmaplan eller i en verkstad nära dig, än på motorvägen på främmande ort.

Ska du ut och åka kan det även vara bra att se till att dina kartor är uppdaterade. Våra verkstäder ger dig alltid kostnadsfria kartuppdateringar i samband med Hyundai Originalservice.

Tire profile measurement mindre

3. Fyll på med spolarvätska och olja

top-image-tucson-move-web-ny18

Även om det bör vara en självklarhet året om, är det viktigt att komma ihåg att fylla på olja och spolarvätska. Om du behöver fylla på spolarvätska kan du välja en spolarvätska som är anpassad för sommaren. Den har mindre sprit i sig och är därför billigare.

Spolarvätska har sprit i sig eftersom det främsta användningsområdet är att förhindra spolsystemet från att frysa. Trots att det inte är något att bekymra sig över under sommaren, är det bra att använda spolarvätska året runt. Spolarvätskan hjälper nämligen till att hålla vindrutan ren, eftersom sprit löser smuts bättre än bara vatten.

4. Om du ska ställa av bilen

Ifall du är bortrest under sommaren och inte ska ta med dig bilen, kan det vara bra att tänka på några saker. Är du borta längre än en vecka kan det vara smart att inte lägga i handbromsen - även om den är elektrisk. Då kan den nämligen fastna. Se istället till att bilen står på plant underlag och lägg i en växel, alternativt parkeringsläge om du kör en automatbil.

Ska du vara borta i en månad eller längre kan det vara bra att skaffa sig en underhållsladdare, exempelvis CTEK. Den reglerar laddningsgraden i batteriet automatiskt, så att du har ett fulladdat batteri när du kommer tillbaka. Det kan även vara skönt att komma tillbaka till en fulltankad bil eller fulladdad bil, så fyll gärna på med bensin eller el.

Boka tid hos ditt serviceställe.

*
*
*
*
*
* Obligatorisk uppgift

Genom att skicka in formuläret godkänner du att blir kontaktad av Hyundais återförsäljare för att behandla din begäran med utgångspunkt från den information du har lämnat. Vi behandlar dina personuppgifter på sätt som beskrivs i vår sekretesspolicy och cookiepolicy. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke genom att kontakta Hyundai Bilar Import AB.

Provkorning thankyou

Tack!

Vi har tagit emot din förfrågan och kommer kontakta dig så snart vi kan. Har du några frågor eller funderingar och hellre vill ringa når du oss på 020-677 677. En bekräftelse skickas även till den e-post adress du angivit

4 TIPS FÖR ATT HÅLLA BILEN I TRIM INFÖR SOMMAREN
Stäng
Missa inte våra nyheter och erbjudanden
- prenumerera på Hyundais nyhetsbrev
Genom att fylla i din e-postadress ovan samtycker du till att Hyundaikoncernen och de återförsäljare som är knutna till Hyundaikoncernen får använda den för bl.a. informations- och marknadsföringsändamål. För mer information se vår integritetspolicy.
Laddar...
Icon chat 4f2c2cefecd7f346d471433e581e5759238aa8ff3b999753033ae0cde38ace54
Chatta

Ställ dina frågor här

Välj modell

Välj motor

Välj utrustning

Jämför utrustningspaket

Färg

Välj färg

Välj takfärg

(Färgen kan avvika från det faktiska utförandet.)

Finansiering

Så har vi räknat

Privatlån

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Priser sätts av varje återförsäljare. Finansieringsförslaget avser Hyundai Finans med 3.95% i nominell ränta samt ett restvärde på ca 40%. Inbyte/Kontantinsats motsvarande 30% (min. 20% enl. lag).

Privatleasing

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Privatleasingförslag via Hyundai Finans: 36 mån, 4 500 mil, ingen första förhöjd avgift. Övermil debiteras med 10 kr per mil, men prata med din återförsäljare om du innan känner att du vill göra en beräkning på fler antal mil redan nu.

Tjänstebil

Förmånsvärde: Avser förmånsvärde netto beräknat med 50% marginalskatt.

Företagsleasing Alla priser exkl moms. Vi har räknat med en förhöjd första leasingkostnad om 20% av bilens värde. Aviseringsavgift på 55:- samt Uppläggningsavgift på 595:- tillkommer. Restvärde 50%. Leasingtid 36 månader.

www.hyundaifinans.se