Privatleasing i20 - proportion 930x500 2

Största biltrenden 2015 - privatleasing

Sällan har en trend slagit till så hårt och så snabbt i bilbranschen som privatleasing! I november nådde siffrorna för personer som leasar sin bil 22%, och trenden fortsätter att öka.

Det började som ett smidigt sätt att hyra tjänstebilar men har nu vuxit till att vara enormt populärt för privatpersoner. Privatleasing innebär att du kör en ny bil till en fast månadskostnad – utan någon handpenning. Exempelvis kan du ratta en Hyundai för 2 319 kronor i månaden, och behöver inte fundera på kostnader för försäkring och service. Självklart har det här enkla sättet att köra runt i en ny bil blivit väldigt populärt. 2015 kommer privatleasing stå för cirka 17 procent av de privata nybilsregistreringarna, och i november landade siffran på 22%.

I USA har trenden drivit på återförsäljarnas starka resultat. Där väljer nu omkring var fjärde nybilsköpare alternativet privatleasing. Bil Sweden ser samma utveckling för den svenska branschen.
– Den starka utvecklingen på bilmarknaden drivs av köpstarka hushåll, historiskt låga räntor, en stabil arbetsmarknad och ökad privatleasing, säger Bertil Moldén, vd för Bil Sweden.

2009 valde 3 140 svenskar privatleasing, vilket då utgjorde 3,3 procent av de privata nybilsregistreringarna. I dag har andelen mångdubblats. Räknat till och med november står de privatleasade fordonen för cirka 17 procent av den privata flottan 2015 – vilket innebär cirka 26 500 bilar.

Anledningarna till populariteten är flera. Ett bilköp är en stor affär. För många kan det kännas skrämmande att låsa ett så stort penningbelopp i ett fordon. En förutsättning är dessutom att köparen kan lägga minst 20 procent i handpenning. Men med privatleasing kan man köra en ny bil utan att lägga handpenning – dessutom ingår fordonets service och försäkring. Samtidigt slipper föraren oroa sig för modellens värdeminskning.

– Det här är ett perfekt sätt att ha exakt koll på sina utgifter. Du betalar en fast avgift varje månad – allt från service till försäkring ingår vid privatleasing. Och föraren behöver inte fundera på bilens andrahandsvärde. Du väljer helt enkelt den modell du gillar, som passar dig bäst, säger Roland Bägén, marknadschef på Hyundai Bilar.

Med Hyundai Privatleasing får du 36 månaders eller 4 500 mils bekymmersfritt bilägande. Allt ingår förutom drivmedel, vägtrafikskatt och eventuella böter.
När avtalstiden upphör återlämnar du bilen inklusive all utrustning till återförsäljaren. Förutsatt att bilen har ett normalt slitage och att körsträckan stämmer med den överenskomna så tillkommer inga extra kostnader. För en liten extrapeng kan du vässa modellernas utrustningsnivå.

Så vad kostar det?

i10-nyheter

Hyundai i10 - fr 1 845 kr

Den smarta citybilen som har vunnit Teknikens Världs småbilstest kostar från endast 1 845 kr i månaden när man väljer leasing av bil.

Mer om bilen Bygg din bil

i20 Side

Hyundai i20 – fr 1 945 kr

Störst i sin klass och hyllad av pressen. Hyundai i20 kostar från 1 945 kr/månad och kan sedan utrustas med comfort- och premiumpaket.

Mer om bilen Bygg din bil

i30 Side

Hyundai i30 – fr 2 245 kr

Storsäljaren älskas på grund av sin höga prestanda och låga bränsleförbrukning. Pris från 2 245 kr/månad för motorvalet 1.4.

Mer om bilen Bygg din bil

privatleasingpuff ny startsida

Se exakta priser och bilutrusning

Här hittar du allt du behöver veta om privatleasing.

Mer om privatleasing

Förslag på fler artiklar

Artiklar om privatleasing

Så funkar privatleasing

Varför har privatleasing blivit så populärt så snabbt? Här är de 5 anledningarna som förklarar allt.
Läs artikeln om privatleasing

Artiklar om Hyundais elbil IONIQ

En tjuvtitt på Hyundais elbil

Under 2016 lanserar Hyundai en elbil – som kommer finnas med hela tre drivlinor som alternativ. Bilen IONIQ ger kunderna valet mellan eldrift, laddhybrid och hybrid. Det är första gången en modell finns med de här tre drivlinorna.
Läs artikeln om IONIQ

Santa Fe FL2016 Kampanjbild prop 290x160

Nya Santa Fe 2016 är här!

Premiär för en ny generation av succén Hyundai Santa Fe. Se nyheterna i bilen som har perfektion in i minsta detalj.
Läs om nya Santa Fe 2016


Tillbaka till Hyundai Magazine

GÅ TILLBAKA
Stäng
Missa inte våra nyheter och erbjudanden
- prenumerera på Hyundais nyhetsbrev
Genom att fylla i din e-postadress ovan samtycker du till att Hyundaikoncernen och de återförsäljare som är knutna till Hyundaikoncernen får använda den för bl.a. informations- och marknadsföringsändamål. För mer information se vår integritetspolicy.
Laddar...
Icon chat 4f2c2cefecd7f346d471433e581e5759238aa8ff3b999753033ae0cde38ace54
Chatta

Ställ dina frågor här

Välj modell

Välj motor

Välj utrustning

Jämför utrustningspaket

Välj färg

Finansiering

Så har vi räknat

Privatlån

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Priser sätts av varje återförsäljare. Finansieringsförslaget avser Hyundai Finans med 3.33% i nominell ränta samt ett restvärde på ca 40%. Inbyte/Kontantinsats motsvarande 30% (min. 20% enl. lag).

Privatleasing

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Privatleasingförslag via Hyundai Finans: 36 mån, 4 500 mil, ingen första förhöjd avgift. Övermil debiteras med 10 kr per mil, men prata med din återförsäljare om du innan känner att du vill göra en beräkning på fler antal mil redan nu.

Tjänstebil

Förmånsvärde: Avser förmånsvärde netto beräknat med 50% marginalskatt.

Företagsleasing Alla priser exkl moms. Vi har räknat med en förhöjd första leasingkostnad om 20% av bilens värde. Aviseringsavgift på 55:- samt Uppläggningsavgift på 595:- tillkommer. Restvärde 50%. Leasingtid 36 månader.

www.hyundaifinans.se