Veligeholdelse Hero

Underhåll av elektrifierade bilar

Våra auktoriserade Hyundai-verkstäder är specialister på Hyundai och har därför de allra bästa förutsättningarna att serva just din bil. Men det finns mycket du kan göra på egen hand! Ta del av våra underhållstips, och utför kontrollerna regelbundet, så kommer din elektrifierad Hyundai att fortsätta prestera optimalt. Givetvis kan du alltid kontakta din Hyundai-återförsäljare om du behöver vägledning eller vill boka service.

Behöver du underhållstips för bensin- och dieselbilar? Klicka här.

Det här kan du göra själv:

Tvätta bilen

Tvätta bilen

Tvättar du bilen regelbundet så kommer lacken att hålla längre. Håll koll på repor i lacken som kan leda till rost. Mindre repor i lacken repareras enkelt med ett lackstift i originalfärg som finns tillgängligt hos din återförsäljare.

Däcktryck

Däcktryck

Kontrollera däcktrycket regelbundet för att undvika onödigt slitage. Det ger samtidigt bättre bränsleekonomi och ett bättre väggrepp. Du hittar bilens rekommenderade däcktryck på insidan av dörren eller i instruktionsboken.

Laddning

Laddning

Du kan förlänga batteriets livslängd genom att ladda så mycket som möjligt hemma. Om du inte har installerat en laddbox hemma, använd standardladdare istället för snabbladdare. Använd endast snabbladdare vid behov, exempelvis om du måste köra långa sträckor. Gör det till en vana att bara ladda bilen upp till 80 % – det är mest skonsamt för batteriet.

Du bör också regelbundet kontrollera:

Vätskenivåer

Vätskenivåer

Kontrollera regelbundet vätskenivån för spolar-, kylar- och bromsvätska. Platsen för dessa varierar mellan olika bilmodeller. Om du är osäker står din lokala återförsäljare redo att hjälpa dig.

 

Däckens skick

Däckens skick

Kontrollera regelbundet däckens skick inklusive lufttryck, skador, ojämnt slitage och däckmönster. På vissa däckmodeller finns en slitageindikator som visar däckmönstrets djup. Det är viktigt för din säkerhet att det är rätt mönsterdjup på dina däck.

 

Belysning

Belysning

Kontrollera regelbundet att bilens strålkastare, bromsljus och blinkers fungerar som de ska.

Sikt

Sikt

Se till att kontrollera skicket på dina torkarblad regelbundet. Det är viktigt att de ligger tätt till vindrutan och att de inte är spruckna. Är de det bör de bytas ut så att du har bästa förutsättningar för en bra sikt.

Du bör hålla ett öga på:

Styrningen

Styrningen

Se till att styrningen i bilen inte orsakar onormala slag eller vibrationer. När du kör rakt fram ska ratten inte vibrera onormalt. I så fall bör du kontakta din Hyundai-återförsäljare.

 

Vi hjälper dig gärna

Om du har frågor eller känner dig osäker på hur du utför kontrollerna är du varmt välkommen att kontakta din lokala Hyundai-verkstad. Vi kan förklara mer ingående vad som behöver göras eller så kan vi utföra jobbet åt dig. Dessutom använder vi Hyundai originalreservdelar vid reparationer, som håller samma höga kvalitet som resten av din bil. Det betyder att den kan fortsätta att prestera optimalt.

 

Hitta återförsäljare

Auktoriserad service el/hybrid

Tillåt kakor att titta på videon

Karossöversyn

Tillåt kakor att titta på videon

AC/luftservice

Tillåt kakor att titta på videon

Bromsservice:

Tillåt kakor att titta på videon

Få service-påminnelse direkt i mobilen

Få service-påminnelse direkt i mobilen

I appen minHyundai hittar du massor av viktig information om din bil. Ladda ner den idag och få automatiska påminnelser, exklusiva erbjudanden, senaste Hyundai-nytt och snabb tillgång till vägassistans med mera.

Läs mer om minHyundai