Veligeholdelse Hero

Underhåll av bensin- och dieselbilar

Våra auktoriserade Hyundai-verkstäder är specialister på Hyundai och har därför de allra bästa förutsättningarna att serva just din bil. Men det finns mycket du kan göra på egen hand! Ta del av våra underhållstips, och utför kontrollerna regelbundet, så kommer din bensin- eller dieseldrivna Hyundai att fortsätta prestera optimalt. Givetvis kan du alltid kontakta din Hyundai-återförsäljare om du behöver vägledning eller vill boka service.

Behöver du underhållstips för elektrifierade bilar? Klicka här.

Det här kan du själv göra:

Tvätta bilen

Tvätta bilen

Tvättar du bilen regelbundet så kommer lacken att hålla längre. Håll koll på repor i lacken som kan leda till rost. Mindre repor i lacken repareras enkelt med ett lackstift i originalfärg som finns tillgängligt hos din återförsäljare.

Tvätta underredet

Tvätta underredet

Spola av underredet på bilen med jämna mellanrum så blir du av med salt och smuts. Se till att du tvättar med rent vatten och att vattentrycket inte är för högt då det t.ex. kan skada en underredesbehandling.

Oljenivå

Oljenivå

Om du löpande kontrollerar oljenivån minimerar du risken för att det är för lite olja i motorn. För att kontrollera oljenivån ordentligt måste bilen vara varm. Så ta en tur i din bil, vänta 10 min, och kontrollera sedan oljenivån.

Däcktryck

Däcktryck

Kontrollera däcktrycket regelbundet för att undvika onödigt slitage. Det ger samtidigt bättre bränsleekonomi och ett bättre väggrepp. Du hittar bilens rekommenderade däcktryck på insidan av dörren eller i instruktionsboken.

Du bör också regelbundet kontrollera:

Vätskenivåer

Vätskenivåer

Kontrollera regelbundet vätskenivån för spolar-, kylar- och bromsvätska. Platsen för dessa varierar mellan olika bilmodeller. Om du är osäker står din lokala återförsäljare redo att hjälpa dig.

Däckens skick

Däckens skick

Kontrollera regelbundet däckens skick inklusive lufttryck, skador, ojämnt slitage och däckmönster. På vissa däckmodeller finns en slitageindikator som visar däckmönstrets djup. Det är viktigt för din säkerhet att det är rätt mönsterdjup på dina däck.

Belysning

Belysning

Kontrollera regelbundet att bilens strålkastare, bromsljus och blinkers fungerar som de ska.

Sikt

Sikt

Se till att kontrollera skicket på dina torkarblad regelbundet. Det är viktigt att de ligger tätt till vindrutan och att de inte är spruckna. Är dom det bör de bytas ut så att du har de bästa förutsättningarna för en bra sikt.

Du bör hålla ett öga på:

Avgassystem

Avgassystem

Kontrollera om det finns läckor i din bils avgassystem. Detta kan upptäckas genom avgasljudet, ju högre ljud, desto större eventuellt läckage.

Styrningen

Styrningen

Se till att styrningen i bilen inte orsakar onormala slag eller vibrationer. När du kör rakt fram ska ratten inte vibrera onormalt. I detta fall bör du kontakta din Hyundai-återförsäljare.

Vi hjälper dig gärna

Om du har frågor eller känner dig osäker på hur du utför kontrollerna är du varmt välkommen att kontakta din lokala Hyundai-verkstad. Vi kan förklara mer ingående vad som behöver göras eller så kan vi utföra jobbet åt dig. Dessutom använder vi Hyundai originalreservdelar vid reparationer, som håller samma höga kvalitet som resten av din bil. Det betyder att den kan fortsätta att prestera optimalt – även om den kanske inte längre är helt ny.

 

Hitta återförsäljare

Auktoriserad service el/hybrid

Tillåt kakor att titta på videon

Karossöversyn

Tillåt kakor att titta på videon

AC/luftservice

Tillåt kakor att titta på videon

Bromsservice

Tillåt kakor att titta på videon

Få service-påminnelse direkt i mobilen

Få service-påminnelse direkt i mobilen

I appen minHyundai hittar du massor av viktig information om din bil. Ladda ner den idag och få automatiska påminnelser, exklusiva erbjudanden, senaste Hyundai-nytt och snabb tillgång till vägassistans med mera.

Läs mer om minHyundai