Service

Regelbunden service för optimal prestanda

Hyundai service är ett enkelt sätt att upprätthålla din bils andrahandsvärde och försäkra dig om ett fortsatt bekymmersfritt bilägande. Hur ofta du bör serva din Hyundai beror på bilens ålder och miltal – men en bra regel är en gång per år. Vår service utförs endast av specialutbildade tekniker, som med den senaste kunskapen och teknologin ser till att din Hyundai presterar optimalt.
Vad ingår i en Hyundai service?

Vad ingår i en Hyundai service?

Vad som ingår i servicen och vilka delar som behöver bytas ut beror till stor del på din bils ålder samt hur långt du har kört. Till exempel behöver luftfiltret inte bytas ut vid varje servicetillfälle. Vill du veta exakt vad som gäller kan du ladda ner och läsa mer i din bils serviceschema.

Se servicescheman
Service av elbil

Service av elbil

Service av elbilar skiljer sig något från service av bilar med förbränningsmotor. Bensin- och dieselbilar har fler mekaniska delar som behöver kontrolleras och vätskor som behöver bytas jämfört med elbilar. Å andra sidan är det viktigt med korrekt utförda kontroller av högvoltsbatteriet. Här kan du läsa mer om vad du behöver tänka på när det kommer till service av din elbil.

Mer om service av elbil

Mer om Hyundai service

Service utformad för din bil

Hyundai service är speciellt utformad för dig som kör Hyundai. En auktoriserad service där du kan vara säker på att alla föreskrifter från bilfabriken efterföljs och att endast Hyundai originaldelar används vid eventuella reparationer. Det är vårt sätt att säkerställa att din bil fortsätter att hålla samma höga kvalitet och säkerhet under hela sin livslängd.

Bra service bibehåller andrahandsvärdet

Att välja Hyundai service bibehåller också bilens andrahandsvärde. Något som lönar sig om du vill sälja eller byta in din bil vid ett senare tillfälle. Om du är nyfiken på att ta reda på vilket inbytespris vi kan erbjuda för din Hyundai idag ska du klicka här:

Få inbytespris

Förnya vägassistans med originalservice

Visste du att din Hyundai vägassistans förnyas efter varje utförd originalservice? En extra trygghet i vardagen! Betalar du servicen med ditt Hyundaikort belönar vi dig dessutom med en rabattcheck på 200 kr om kostnaden är minst 2 000 kr. Läs mer och ansök om kortet här:

Mer om Hyundaikortet

Inga reparationer utan ditt godkännande

Vi utför inga reparationer och byter inte ut några ytterligare delar utan ditt godkännande. På så sätt har du som bilägare alltid full koll på den slutgiltiga kostnaden för din service.

Våra auktoriserade Hyundai-verkstäder har de allra bästa förutsättningarna att serva din Hyundai. Men det finns mycket du kan göra på egen hand! Ta del av våra underhållstips, så får du en god grund att stå på:

Våra underhållstips

Vad kostar det att serva bilen?

Din bils ålder, antalet körda mil och behovet av eventuella större reparationer påverkar den slutgiltiga kostnaden för en Hyundai service. Innan du bokar tid kan du prata med verkstaden och få ett uppskattat pris. 

Rabatt på service med Hyundaikortet

Rabatt på service med Hyundaikortet

Vi tycker att du är värd ett bekymmersfritt bilägande. Har du skaffat Hyundaikortet ger det dig en massa förmåner skräddarsydda för dig som Hyundai-ägare.

Mer om Hyundaikortet

Få service-påminnelse direkt i mobilen

Få service-påminnelse direkt i mobilen

I appen minHyundai hittar du massor av viktig information om din bil. Ladda ner den idag och få automatiska påminnelser, exklusiva erbjudanden, senaste Hyundai-nytt och snabb tillgång till vägassistans med mera.

Mer om minHyundai

Hyundai IONIQ 5 servicetekniker underhåll.
Oljebyte ingår i Hyundai service

Service 5+

Service för din Hyundai som är äldre än 5 år

Vi bryr oss om din Hyundai, oavsett ålder. Därför har vi tagit fram Hyundai Service 5+.

Tillåt kakor att titta på videon

Service har ingen åldersgräns

Med Hyundai Service 5+ är det enkelt att bibehålla glädjen med din Hyundai. Våra specialutbildade Hyundai-tekniker går igenom din bil på en rad väsentliga punkter. Din Hyundai Vägassistans, som gäller i Sverige och resten av Europa*, förnyas automatiskt. Välj Hyundai Service 5+ för extra trygghet och driftsäkerhet året runt.

Hyundai Vägassistans täcker hela Europa, utom Grönland och Färöarna. Avtalet gäller fram tills nästa auktoriserade service (1 år). 

Vad omfattar Hyundai Service 5+?

Förutom att byta olja och oljefilter, kontrollerar våra tekniker följande punkter på din bil:

Kontrollpunkter

Vad omfattar Hyundai Service 5+ elbil?

Våra specialiserade elbilstekniker kontrollerar följande punkter på din bil:

Kontrollpunkter
Hyundai servicetekniker undersöker batteristatus.
Hyundai batterikontroll service.

Övrig service

Våra tjänster

I filmerna nedan kan du ta en närmare titt på de tjänster vi erbjuder hos en auktoriserad Hyundai-verkstad.

Tillåt kakor att titta på videon

Inspektion av rostskydd

Med din Hyundai medföljer hela 12 års garanti på inifrån kommande rostangrepp. Garantin bibehålls så länge du följer din bils serviceintervall eftersom rostskyddsinspektion (kallas även karossöversyn) alltid ingår i en Hyundai service. Det enda du behöver tänka på är att tvätta din bil och dess underrede* innan du lämnar in den på verkstaden.

Vid varje servicetillfälle utförs en kontroll av eventuella inifrån kommande rostbildningar. På så sätt kan rostbildningarna åtgärdas i tid innan de utgör ett problem. Självklart meddelar vi dig även om yttre rostangrepp upptäcks, men åtgärd av dessa omfattas inte av din Hyundai-garanti.

*Elbilar kräver ej underredestvätt innan service.

Tillåt kakor att titta på videon

AC-service och reparationer

När vi servar din luftkonditionering eller ditt luftkonditioneringssystem kontrollerar vi att systemet har rätt mängd köldmedium. Detta är viktigt för att bibehålla kyleffekten och för att undvika eventuell överhettning av systemets kompressor. Därefter bedömer vi om bilens ventilationssystem behöver rengöras, kontrollerar pollenfiltret och fyller på AC-kompressorolja. Alla dessa punkter bidrar till att säkerställa att du undviker effektförlust och kan förlänga livslängden på din luftkonditionering. Vi rekommenderar att du gör en inspektion vartannat år.

Tillåt kakor att titta på videon

Bromsservice

Upprätthåll säkerheten och förläng livslängden för dina bromsklossar- och skivor genom att boka en bromsservice på din närmaste Hyundai-verkstad. Vi demonterar, rengör, kontrollerar och smörjer bilens främre och bakre bromsar så att de håller en hög nivå, vilket dessutom minimerar risken för förslitning.

Serviceintervall

Upprätthåll din unika Hyundai-garanti

Det är viktigt att följa serviceintervallet för din bil, av flera anledningar. Du håller en kontinuerlig koll på bilens status och att den presterar som den ska, samt att den unika Hyundai-garantin fortsätter att gälla.

Vid varje servicetillfälle ser vi till att din Hyundai fungerar som den ska. Vi kontrollerar också om komforten och säkerheten är i ordning – allt ifrån ABS-bromsar till fjädring och stötdämpare testas. Vi säkerställer helt enkelt att allt är som det ska vara. Genom att följa serviceintervallet kan du vara säker på att din bil håller hög kvalitet och att den unika Hyundai-garantin fortsätter att gälla. Om du är osäker på serviceintervallet för just din bil kan du läsa mer i appen minHyundai eller ladda ner det digitala serviceschemat här nedan.

Servicescheman för alla Hyundai-modeller

i10

i10

Serviceschema:

i10 2020

 

i20

i20

Serviceschema:

i20 2020

 

BAYON

BAYON

Serviceschema:

BAYON 2021

 

i30

i30

Serviceschema:

i30 2020

 

 

IONIQ

IONIQ

Serviceschema:

IONIQ 2020

 

IONIQ 5

IONIQ 5

Serviceschema: 

IONIQ 5 2021

 

KONA

KONA

Serviceschema:

KONA 2020

 

KONA Electric

KONA Electric

Serviceschema:

KONA Electric 2020

 

TUCSON

TUCSON

Serviceschema: 

TUCSON 2023

TUCSON 2021-2022

 

SANTA FE

SANTA FE

Serviceschema:

SANTA FE 2019

NEXO

NEXO

Serviceschema:

NEXO

i20 N, i30 N och KONA N

i20 N, i30 N och KONA N

Serviceschema:

i20 N, i30 N & KONA 2021

 

Hur ofta ska man serva sin bil?

Hur ofta du ska serva din Hyundai beror på en mängd olika faktorer. Dels vilken modell du kör och dels hur många mil du kör. Vi har tagit fram servicescheman för alla våra bilar så att du enkelt kan se hur ofta vi rekommenderar att du lämnar in din Hyundai på service – och vad som då kontrolleras, fylls på samt byts ut.

Skräddarsydd service för dig

Vår service är speciellt utformad för dig som kör Hyundai – och bilen hanteras på ett professionellt sätt under hela serviceprocessen. Du kan vara säker på att alla föreskrifter från bilfabriken efterföljs och att endast Hyundai originaldelar används vid eventuella reparationer. Det är vårt sätt att säkerställa att din bil fortsätter att hålla samma höga kvalitet och säkerhet under hela sin livslängd.

Dags att serva din Hyundai? Boka tid nu.

Genom att serva din Hyundai hos en auktoriserad verkstad kan du vara säker på att den unika Hyundai-garantin fortsätter att gälla. Våra specialutbildade tekniker tar hand om din bil på bästa sätt och genomför inga reparationer utan ditt medgivande. Boka service nu direkt och ge din Hyundai den allra bästa omvårdnaden.

Gratis vägassistans i hela Europa

Gratis vägassistans i hela Europa

När du servar din bil på en auktoriserad Hyundai-verkstad i Sverige så förnyas automatiskt Hyundai vägassistans som gäller i hela Europa*.

Hyundai vägassistans gäller i hela Europa, utom Grönland och Färöarna. Avtalet gäller fram tills nästa auktoriserade service (1 år).

Läs mer om vägassistans
Få service-påminnelse direkt i mobilen

Få service-påminnelse direkt i mobilen

I appen minHyundai hittar du massor av viktig information om din bil. Ladda ner den idag och få automatiska påminnelser, exklusiva erbjudanden, senaste Hyundai-nytt och snabb tillgång till vägassistans med mera.

Läs mer om minHyundai

Vanliga frågor

Hur mycket kostar det att göra service på bilen?
Vad menas med att serva bilen?
Vad ingår i en bilservice?

Fria verkstäder

Hitta information för fria verkstäder här.