Ioniq elbil sakraste familjebilen toppbild

BARA FYRA AV TIO ELBILAR KLARAR SÄKERHETSKRAV - HYUNDAI IONIQ EN AV DEM

Bilnyheter - 15 December 2016

Folksam presenterar sin årliga lista över bränslesnåla bilar som också är säkra – och visar att hela sex av tio elbilar inte klarar kraven. En av fyra som får godkänt är nylanserade Hyundai IONIQ, som också lyfts fram av Euro NCAP som klassvinnaren 2016 när det gäller krocksäkerhet för små familjebilar.

Folksam har höjt sina krav gällande säkerheten på de bilar som försäkringsbolaget rekommenderar. För att en bil ska utnämnas som ett bra val prioriteras bilar som ger låga CO2-utsläpp, vilket bilbranschen matchar med att lansera allt fler elbilar och hybrider.
Men tyvärr har säkerheten inte hunnit med. I de nya listorna över 2017 års trafiksäkra och miljömässigt hållbara nybilar är det bara fyra av tio elbilar som klarar säkerhetskraven.

En av dem är nylanserade Hyundai IONIQ elbil, och hemligheten bakom den höga säkerheten ligger bland annat i att bilen har autobroms som standard.

Förutom de fyra elbilarna som klarar testerna så har ingen av de övriga elbilarna på marknaden autobroms som standard, och totalt fyra av elbilarna får inte ens fem stjärnor av Euro NCAP.

IONIQ:s höga nivå av säkerhet har lyfts fram även av Euro NCAP, som har utnämnt Hyundai IONIQ elbil till den säkraste bilen bland små familjebilar (Best in class cars of 2016). Hyundai IONIQ elbil slog därmed konkurrenterna Kia Niro, Fiat Tipo, Subaru Levorg och SSangYong Tivoli och XLV. Nylanserade Hyundai tar därmed positionen som en bil som både körs utan några utsläpp, och dessutom är en av de säkraste på marknaden.

Hyundai IONIQ elbil

Hyundai IONIQ elbil

Klassledande räckvidd, batteriteknik och körkänsla.

Utsläpp 0 g/km
Mer om IONIQ Bygg din bil

Intresserad av IONIQ elbil?

Bygg din egen version av bilen eller kontakta din närmaste Hyundaihandlare.
Bygg din bilHitta Hyundaihandlare

Om Folksams lista över 2017 års säkraste och snålaste nybilar

Det är 19:e året som Folksam granskar nya bilar. Sex av tio elbilar klarar inte kraven, till stor del för att de inte har autobroms som standard.

Hyundai IONIQ elbil är en av fyra elbilar som Folksam godkänner.
Läs Folksams pressmeddelande: Volkswagen, Hyundai och Tesla bäst bland elbilarna när Folksam listar 2017 års säkraste och bränslesnålaste nybilar.

Om Euro NCAPS Best in class cars of 2016

Varje år publicerar Euro NCAP en lista över bilarna som har bäst krocksäkerhet inom sin klass.

Bilarna delas upp i klasser eftersom det är svårt att jämföra mellan olika fordonskategorier.

Hyundai IONIQ vann utmärkelsen bland små familjebilar. Hyundai IONIQ elbil slog därmed konkurrenterna Kia Niro, Fiat Tipo, Subaru Levorg och SSangYong Tivoli och XLV.

Säkerhetsfunktioner

Hyundai IONIQ elbil har blivit uppmärksammad för sina moderna säkerhetsfunktioner. Den har bland annat:

- Autobroms som standard.

- Filhållningsassistans som standard.

- Dödavinkel-varnare.

- Varning för korsande trafik vid backning.

ioniq elbil info

IONIQ electric - från 331 900 kr*

Privatleasing från 4 399 kr/mån

Elbilen är valet för den miljömedvetna då den inte ger några utsläpp. IONIQ electric drivs av en elektrisk motor på 88 kW och ett supereffektivt 28 kWh LitiumJonPolymer-batteri, som ger dig klassledande räckvidd på hela 280 km på en enda laddning. Bilen har blivit utnämnd till den säkraste bland små familjebilar av Euro NCAP och dessutom vunnit Teknikens Världs Stora Bilpris 2017. Med IONIQ electric får du en ovanligt hög nivå av avancerad utrustning redan i standardutförandet, och ett garantipaket med åtta års batterigaranti som sticker ut på marknaden.

*Priset på IONIQ electric avser summan efter avdragen supermiljöbilspremie på 40 000 kr.
Bygg din bil Hitta Hyundaihandlare

Sätt dig bakom ratten på en IONIQ

Lämna dina uppgifter här så blir du kontaktad för att få svar på frågor eller boka in en provkörning.

Kontakta återförsäljare.

*
*
*
* Obligatorisk uppgift
Genom att fylla i din e-postadress ovan samtycker du till att Hyundaikoncernen och de återförsäljare som är knutna till Hyundaikoncernen får använda den för bl.a. informations- och marknadsföringsändamål. För mer information se vår integritetspolicy
Provkorning thankyou

Tack för ditt intresse!

Din valda Hyundaihandlare hör av sig inom kort.

BARA FYRA AV TIO ELBILAR KLARAR SÄKERHETSKRAV - HYUNDAI IONIQ EN AV DEM
Stäng
Missa inte våra nyheter och erbjudanden
- prenumerera på Hyundais nyhetsbrev
Genom att fylla i din e-postadress ovan samtycker du till att Hyundaikoncernen och de återförsäljare som är knutna till Hyundaikoncernen får använda den för bl.a. informations- och marknadsföringsändamål. För mer information se vår integritetspolicy.
Laddar...
Icon chat 4f2c2cefecd7f346d471433e581e5759238aa8ff3b999753033ae0cde38ace54
Chatta

Ställ dina frågor här

Välj modell

Välj motor

Välj utrustning

Jämför utrustningspaket

Välj färg

Finansiering

Så har vi räknat

Privatlån

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Priser sätts av varje återförsäljare. Finansieringsförslaget avser Hyundai Finans med 3.33% i nominell ränta samt ett restvärde på ca 40%. Inbyte/Kontantinsats motsvarande 30% (min. 20% enl. lag).

Privatleasing

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Privatleasingförslag via Hyundai Finans: 36 mån, 4 500 mil, ingen första förhöjd avgift. Övermil debiteras med 10 kr per mil, men prata med din återförsäljare om du innan känner att du vill göra en beräkning på fler antal mil redan nu.

Tjänstebil

Förmånsvärde: Avser fast förmånsvärde brutto.

Kostnad för dig: Avser förmånsvärde netto beräknat med 50% marginalskatt.

Företagsleasing Alla priser exkl moms. Vi har räknat med en förhöjd första leasingkostnad om 20% av bilens värde. Aviseringsavgift på 55:- samt Uppläggningsavgift på 595:- tillkommer. Restvärde 50%. Leasingtid 36 månader.

www.hyundaifinans.se