Ioniq elbil artikelbild ams v2

NY ÄROFYLLD SEGER FÖR IONIQ ELECTRIC

Bilnyheter - 20 Januari 2017

IONIQ elbil står som vinnare – igen! Nu är det tidningen Auto Motor & Sport som har testkört och gjort en stor genomgång av fyra hybrider och en elbil, Hyundai IONIQ. När allt från uppkopplingsmöjligheter till prestanda och ekonomi har jämförts är det ingen mindre än jokern i leken som utnämns till Bäst i test.

I tuff konkurrens med modellkompisen IONIQ hybrid, Kia Niro, Toyota Auris och Toyota Prius, var det alltså IONIQ elbil som kammade hem totalsegern i Auto Motor & Sports omfattande test. Bilen fick bäst poäng totalt i de tre kategorierna där allt från ekonomi och kvalitetskänsla till styrning och chassi gås igenom.
I den stora genomgången konstaterar testpanelen att elbilar inte har dåligt andrahandsvärde längre. Det tillsammans med supermiljöbilspremien, låga servicekostnader och billigare drivmedel räknas till IONIQ elbils stora ekonomiska fördelar med sammanfattningen ”Har du tjänstebil, använder den som pendlarfordon och har möjlighet att ladda hemma är IONIQ electric det självklara valet. Rena rama sparbössan!”.

Men där är det inte slut. När det kommer till körupplevelse regerar IONIQ elbil både inom kategorin aktiv körning och vardagskörning.
”Det finns helt klart något smått beroendeframkallande kring en omedelbar kraftleverans, en elbil är alltid på hugget”.
IONIQ hybrid som också är med i testet, tog hem andraplatsen i kategorin Bästa bilen att äga och köra. Där lyfts bland annat den unika 6-stegade dubbelkopplingslådan, som ger sportigare och rappare körning, fram som ett stort plus. Dessutom konstaterar testpanelen att IONIQ hybrid gått om Toyota vad gäller kvalitetskänsla. I den totala sammanställningen slutade hybriden på fjärde plats.

Hyundai IONIQ elbil

Hyundai IONIQ elbil

Klassledande räckvidd, batteriteknik och körkänsla.

Utsläpp 0 g/km
Mer om IONIQ Bygg din bil

"Noll utsläpp och fin energieffektivitet är självskrivna. Men att en elbil får bra driftkostnad är nytt."

Auto Motor & Sport, nr 2, 12 januari 2017.

Intresserad av IONIQ elbil?

Bygg din egen version av bilen eller kontakta din närmaste Hyundaihandlare.
Bygg din bilHitta Hyundaihandlare

Om Auto Motor & Sports biltest

Tidningen har delat upp testbetygen i tre avdelningar: IQ, TQ och EQ. Där IQ står för förnuft och smartness, EQ handlar om känslor och TQ visar hur bra bilen är som transportör. Det innefattar både sittkomfort och lastutrymme men också till exempel uppkopplingsmöjligheter. På så sätt ska bilarnas karaktärer tydligare komma fram och göra det lättare att välja rätt. Vinnare är den bil som håller det högsta snittet.

Så många poäng fick IONIQ electric

Att äga och leva med (20): 16,5 – vinnare!
”Noll utsläpp och fin energieffektivitet är självskrivna. Men att en elbil får bra driftkostnad är nytt.”
Att åka och trivas i (20): 13
Att köra och älska (20): 17 – vinnare!
"Elmotorn är både underhållande och bekväm. En Hyundai med utstrålning!"

Hyundai IONIQ hybrid

Vill du istället satsa på hybrid?

Upplev IONIQ hybrid
Mer om IONIQ hybrid Bygg din bil
ioniq elbil info

IONIQ electric - från 331 900 kr*

Privatleasing från 4 399 kr/mån

Elbilen är valet för den miljömedvetna då den inte ger några utsläpp. IONIQ electric drivs av en elektrisk motor på 88 kW och ett supereffektivt 28 kWh LitiumJonPolymer-batteri, som ger dig klassledande räckvidd på hela 280 km på en enda laddning. Bilen har blivit utnämnd till den säkraste bland små familjebilar av Euro NCAP och dessutom vunnit Teknikens Världs Stora Bilpris 2017. Med IONIQ electric får du en ovanligt hög nivå av avancerad utrustning redan i standardutförandet, och ett garantipaket med åtta års batterigaranti som sticker ut på marknaden.

*Priset på IONIQ electric avser summan efter avdragen supermiljöbilspremie på 40 000 kr.
Bygg din bil Hitta Hyundaihandlare

Sätt dig bakom ratten på en IONIQ.

Lämna dina uppgifter här så blir du kontaktad för att få svar på frågor eller boka in en provkörning.

Kontakta återförsäljare.

*
*
*
* Obligatorisk uppgift
Genom att fylla i din e-postadress ovan samtycker du till att Hyundaikoncernen och de återförsäljare som är knutna till Hyundaikoncernen får använda den för bl.a. informations- och marknadsföringsändamål. För mer information se vår integritetspolicy
Provkorning thankyou

Tack för ditt intresse!

Din valda Hyundaihandlare hör av sig inom kort.

NY ÄROFYLLD SEGER FÖR IONIQ ELECTRIC
Stäng
Missa inte våra nyheter och erbjudanden
- prenumerera på Hyundais nyhetsbrev
Genom att fylla i din e-postadress ovan samtycker du till att Hyundaikoncernen och de återförsäljare som är knutna till Hyundaikoncernen får använda den för bl.a. informations- och marknadsföringsändamål. För mer information se vår integritetspolicy.
Laddar...
Icon chat 4f2c2cefecd7f346d471433e581e5759238aa8ff3b999753033ae0cde38ace54
Chatta

Ställ dina frågor här

Välj modell

Välj motor

Välj utrustning

Jämför utrustningspaket

Välj färg

Finansiering

Så har vi räknat

Privatlån

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Priser sätts av varje återförsäljare. Finansieringsförslaget avser Hyundai Finans med 3.33% i nominell ränta samt ett restvärde på ca 40%. Inbyte/Kontantinsats motsvarande 30% (min. 20% enl. lag).

Privatleasing

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Privatleasingförslag via Hyundai Finans: 36 mån, 4 500 mil, ingen första förhöjd avgift. Övermil debiteras med 10 kr per mil, men prata med din återförsäljare om du innan känner att du vill göra en beräkning på fler antal mil redan nu.

Tjänstebil

Förmånsvärde: Avser fast förmånsvärde brutto.

Kostnad för dig: Avser förmånsvärde netto beräknat med 50% marginalskatt.

Företagsleasing Alla priser exkl moms. Vi har räknat med en förhöjd första leasingkostnad om 20% av bilens värde. Aviseringsavgift på 55:- samt Uppläggningsavgift på 595:- tillkommer. Restvärde 50%. Leasingtid 36 månader.

www.hyundaifinans.se